/ Allmänt / Vad tycker ni om smslån?

Vad tycker ni om smslån?

admin on maj 22, 2014 - 2:11 f m in Allmänt, Ekonomi, Politik

Alltfler undersökningar visar att smslånen inte var så illa som alla verkade tro och till och med kronofogdens egna statistik visar att allt färre låntagare missar att betala sina lån så att det går vidare till kronofogden och blir en betalningsanmärkning. Vilket jag anser är otroligt bra och visar på att marknaden börjar stabilisera sig men då läser jag om att staten börjat med att reglera marknaden och för er som är anhängare av en reglerande stat så kom minskningen långt före regleringen som trädde i kraft för inte så länge sedan.

Men något jag känner mig lite osäker över är smslån med betalningsanmärkningar där människor som redan har betalningsanmärkningar får möjligheten att låna lite extra pengar och å ena sidan så förstår jag att man lånar ut pengar till människor som fick en betalningsanmärkning för flera år sedan men där ekonomin nu har ändrat sig markant men jag har läst om personer som fick en anmärkning tre månader innan de senare kunde ansöka om ett smslån på dryga 5000 kr.

Det känns inte riktigt rätt och när jag besökte sidan http://smslån-med-betalningsanmärkning.com så blev jag otroligt förvånad över antalet långivare som faktiskt accepterar att låntagaren som ansöker har en betalningsanmärkning sedan tidigare. Inte riktigt okej, eller hur? Inte för att jag vill att staten ska reglera marknaden så att man inte får låna ut pengar till en person med betalningsanmärkningar men jag förstår inte riktigt hur företagen tänker som tar en sådan kreditrisk på en person som uppenbarligen inte har varit kapabel att sköta sin ekonomi.

Ni kan väl kommentera om vad ni anser om smslån med betalningsanmärkningar, så får jag se om jag är ensam.

 

0 POST COMMENT

Send Us A Message Here

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *